Er pakken zich donkere wolken samen boven het hoofd van operazanger, en tv presentator, Ernst Daniel Smid. Bekendeburen.nl heeft de hand weten te leggen op een document, waaruit blijkt dat hij een belastingschuld heeft van maar liefst 100.191,-- euro.

Dit bedrag had hij niet op zijn bankrekening staan en hij is daarom met de belastingdienst een aflossingsregeling overeengekomen. Natuurlijk gaat de fiscus niet af op zijn blauwe ogen en heeft daarom een hypotheek genomen op zijn huis in Bussum

Eenzelfde constructie had de belastingdienst gedaan met voormalige advocaat Bram Moszkowicz. Toen nam de fiscus een hypothecaire inschrijving van 1,5 miljoen op het pand van Bram aan de Herengracht in Amsterdam.

Het is soort van verzekering voor de fiscus, dat wanneer, in dit geval, Ernst Daniel Smid niet aan zijn verplichting en afspraak houdt, de fiscus het huis in handen neemt en verkoopt. De opbrengst wordt dan gebruikt om de eventuele restantschuld te voldoen.

Maar zover is het gelukkig nog niet. Het wordt wel fors schnabbelen voor de sympathieke operazanger, want het bedrag dat hij maandelijks aan de belastingdienst moet overmaken liegt er namelijk niet om. En kan hij het niet meer ophoesten, dan wordt zijn huis door de fiscus verkocht.