Deze kittens hebben geluk. Zie video

De buurman waar het om draait is niet de eerste de beste. Het gaat om sieradenontwerper Rodrigo Otazu. Rodrigo ontwerpt sieraden voor niet de eerste de beste. Rodrigo Otazu wordt beschouwd als een van de belangrijkste sieradenontwerpers van de 21 ste eeuw. 

Maar zo goed als Otazu is in zijn vak, zo slecht lijkt hij om te kunnen gaan met geld. Wat is er aan de hand en waarom zou Martijn hem kunnen redden. Martijn en Rodrigo hebben beiden een appartement in hetzelfde kleinschalige appartementencomplex in het centrum van Amsterdam.

De twee kennen elkaar dan ook goed. Krabbe heeft er zo af en toe ook zelf langere tijd gewoond. En wat wil nu het geval? De bank heeft een executoriaal beslag laten leggen op het appartement van Otazu. Dat betekent dat bank het appartement zomaar kan verkopen op de veiling en dat zou zeer slecht nieuws zijn voor de sieradenontwerper.

Bekendeburen is in bezit van het beslagdocument en opvallend is daar de deurwaarder vermeldt dat “zonder bekende woon-en/of verblijfplaats binnen Nederland of daarbuiten” ofwel dat er geen woonadres van hem bekend is. Volgens eerdere geluiden zou Rodrigo in New York wonen.

Toch heeft. hij zijn optrekje, en dat zal zeker in overleg zijn gedaan met de bank, te koop gezet tegen een vraagprijs van 1.075.000 euro terwijl er voor zo’n negen ton euro aan hypotheek op rust. Het gaat om een tweekamerappartement. Rodrigo hoopt hiermee te voorkomen dat het appartement door de bank op de veiling moet worden verkocht.

Iedereen weet dan dat de opbrengst vele malen lager zal komen te liggen. Het zal zeker zo zijn dat het optrekje binnen een bepaalde tijd zal moeten zijn verkocht. Anders gaat het naar de veiling. En daar zou zijn buurman Martijn Krabbe wel eens de reddende engel kunnen zijn. Door zijn jarenlange ervaring in het uitstellen van een executie weet Martijn de weg om dit te kunnen voorkomen. 

Maar dan zal Otazu wel Krabbe hiervoor moeten benaderen. Immers: een goede buur is beter dan een verre vriend. Martijn  zou zijn buurman zeker goede tips en adviezen kunnen leveren op dit gebied en hiermee kunnen voorkomen dat er sprake kan zijn van een financieel drama voor de sieradenontwerper.

Hoe eerder hoe beter voor de man die zich regelmatig laat omringen door celebrities als Lady Gaga en Miley Cyrus. Hoe groot de vordering is van de bank is overigens niet bekend.

Deze kittens hebben geluk. Zie video