Vorig jaar doken er in het Haagse circuit ineens geruchten op dat onze premier Mark Rutte, die al meer dan twintig jaar in een appartement in het Benoordenhout woont, een zeer luxe penthouse zou hebben gekocht op een steenworp afstand van het paleis Huis ten Bosch.

De Rijksvoorlichtingsdienst was er al snel bij om dit ontkennen en hiermee het gerucht de kop in te drukken. Maar de laatste tijd duikt het gerucht weer op, dat de premier toch echt dit penthouse zou hebben gekocht.

Waar gaat het om? Het gaat om een Rijksmonument waar vroeger de Octrooiraad was gevestigd en dat wordt omgebouwd in appartementen.

De koopsom bedraagt 1.350.000,-- euro en is inclusief twee parkeerplaatsen. De woonoppervlakte bedraagt 200 vierkante meter.  Het penthouse is voorzien van een zeer royale living , drie grote slaapkamers en twee badkamers.

De keuken is zeer luxe en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Verder beschikt het over meerdere zeer royale dakterrassen met een prachtig uitzicht over Den Haag. 

Een ding is zeker: het penthouse past zeer goed bij zijn ambt als premier. Op zeker dat er uiteraard ook de nodige beveiliging zal worden aangebracht.

Maar nogmaals: volgens de RVD heeft onze premier het niet gekocht. En dat ondanks de geruchten.

Foto's: frisia makelaars

Katten lijden aan deze angst