In 2015 vroeg Gretta Duisenberg nog een vette 2,5 miljoen euro voor haar stadsvilla in Amsterdam Zuid,. Nu twee jaar later is ze nu voor het eerst zelfs al onder de twee miljoen gedoken om een koper te kunnen vinden voor haar paleisje.

Gretta heeft de laatste vraagprijs van 2.250.000,-- euro verlaagt naar 1.995.000,-- euro en dat betekent dat de weduwe van Wim Duisenberg ondertussen een dikke vijf ton euro aan korting heeft gegeven. Zelf kocht ze de villa in 2007 voor een bedrag van 1.850.000,-- euro en betaalde dat uit eigen middelen.

Duidelijk is dat zij de winst zolangzamerhand ziet verdampen van een dikke zeven ton euro, naar nog anderhalve ton euro. Maar wat krijgt de koper voor zijn of haar geld. Die krijgt een stadsvilla met een woonoppervlakte van 264 vierkante meter.

Het totaal aantal kamers bedraagt drie, waaronder een slaapkamer en twee badkamers, verdeeld over twee woonlagen. Koken kan in de luxe open keuken met kookeiland en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur.

De benedenverdieping is ingericht als kantoor. Verder is er een patio/ atrium aanwezig van29 vierkante meter, gelegen op het noorden en een binnentuin met Koi-vijver. Voor het parkeren van de auto is een vergunning nodig.