Gretta Duisenberg, weduwe van de overleden president van de Nederlandse en Europese Centrale Bank, zal wel opgelucht ademhalen nu zij na lange tijd een bod heeft op haar prachtige stadsvilla in Amsterdam Zuid.

Zij begon in 2015 met een vraagprijs van een vette 2,5 miljoen euro, om uiteindelijk af te dalen naar een vraagprijs van 1.995.000,-- euro. Gretta heeft dus bij elkaar opgeteld al een korting gegeven van een half miljoen euro!

Zelf kocht ze de villa in 2007 voor een bedrag van 1.850.000,-- euro en betaalde dat uit eigen middelen.

Duidelijk is dat zij de winst zolangzamerhand heeft zien verdampen van een dikke zeven ton euro, naar nog anderhalve ton euro. Natuurlijk afhankelijk van het bod dat nu is uitgebracht. De hoogte hiervan is niet bekend.

Maar wat krijgt de aspirant- koper voor zijn of haar geld. Die krijgt een stadsvilla met een woonoppervlakte van 264 vierkante meter.

Het totaal aantal kamers bedraagt drie, waaronder een slaapkamer en twee badkamers, verdeeld over twee woonlagen. Koken kan in de luxe open keuken met kookeiland en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur.

De benedenverdieping is ingericht als kantoor. Verder is er een patio/ atrium aanwezig van29 vierkante meter, gelegen op het noorden en een binnentuin met Koi-vijver. Voor het parkeren van de auto is een vergunning nodig.