Erica en Martien Meiland zijn de afgelopen paar jaar nogal eens verwisseld van huis. Eerst het Chateau in Frankrijk, daarna een boerderij in het Gelderse Hengelo om vervolgens terug te keren naar Noordwijk waar zij een villa kochten.

Helaas werd daar voortdurend hun privacy verstoord door fans van hun docu "De Meilandjes" en zagen zij zich genoodzaakt om de boel maar weer in de verkoop te zetten. Uiteindelijk hebben zij hun rust gevonden in een prachtig landhuis met zwembad in Noordwijkerhout.

MEILANDJES NOORDWIJKERHOUT

Echter, de Meilandjes kochten dit landhuis op de top van de markt. Het leek zelfs wel of geld geen enkele rol bij ze speelt. De vraagprijs van het landhuis lag op 1.750.000 euro en Erica en Martien betaalden er 2 miljoen euro voor ofwel een kwart ton boven de vraagrijs.

Was het geluk met huizen tot voor kort met hun, daar is nu behoorlijk verandering in gekomen. De huizenmarkt is o.a. door de gestegen hypotheekrente, de oorlog in de Oekranie met, oplopende inflatie volledig tot stilstand gekomen.

MEILANDJES FINANCIEEL ONDERUIT

En de prijzen zakken als een oude onderbroek en daar ondervinden de Meilandjes uiteraard ook de nadelen van. Want wanneer hun landhuis nu in de verkoop zou worden gezet, zal deze hooguit 1,5 miljoen euro opbrengen.

Dat betekent dat de Meilandjes zomaar even in korte tijd 750.000 euro lichter zijn geworden. Dat geld zijn ze gewoon kwijt als ze het landhuis nu zouden moeten verkopen. Dat betekent dus even een einde aan de koopdrift en blijven zitten waar je zit.