Daphne en Richard hebben hun optrekje aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam te huur gezet voor een vraaghuur van 3300 euro per maand.

Het optrekje haalde zeven jaar geleden nog de pers. Nooit zullen Daphne en Richard donderdag 20 juni 2013 vergeten. Op die dag woedde er een uitslaande brand uit hun appartement. Gelukkig bleef de schade van de ondergelegen winkel van Marlies Dekkers beperkt.

Kort na de brand kon een aannemer beginnen met het herstellen van de schade die de brand had aangericht en van de brandschade was daarna niets meer te zien. Niet lang daarna stond het appartement te huur voor 1950 euro en een huurder was toen snel gevonden.

Nu zeven jaar later staat het appartement weer te huur en wel tegen een prijs van 3300 euro per maand. En wat is er nu niet leuker dan wonen in de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam Zuid  waar je vrijwel zeker iedere dag wel een bekende Nederlander tegen het lijf zal lopen, zoals Connie Witteman of Bridget Maasland die hier hun boodschappen doen.

Maar wat krijg je eigenlijk voor deze huur? De woonoppervlakte bedraagt 120 vierkante meter en in totaal beschik je over zes kamers waaronder drie slaap-en tweebadkamers, verdeeld over een tweede, derde en vierde verdieping.

Er is een dakhuis dat toegang geeft tot het riante dakterras en anders kunnen even chillen op het aanwezige balkon. Koken kan in de luxe open keuken met alle benodigde inbouwapparatuur.

En wat de auto betreft: er is geen wachtlijst voor een parkeervergunning. Het gaat hier overigens over een tijdelijke verhuur. En o ja, je moet wel een eenmalige waarborgsom storten van 6600 euro.