Het is de tweede verlaging binnen een jaar. Na eerst het pand voor 2.399.000,-- euro te koop te hebben gezet, verlaagde hij de prijs al snel naar 2,2 miljoen euro. Maar op deze prijs is er geen koper komen opdagen voor het pand dat hij dertien jaar geleden samen kocht met zijn overleden vrouw Judith van Laer.

Het pand beschikt over totaal 12 kamers, waaronder 8 slaapkamers en drie badkamers. De totale woonoppervlakte bedraagt 454 vierkante meter, verdeeld over een souterrain en nog drie verdiepingen. Uiteraard is er ook een riante achtertuin van 50 vierkante meter, gelegen op het zuiden en is er een dakterras aanwezig van 40 vierkante meter. De keuken is prachtig en van alle gemakken voorzien en heeft ook een kookeiland.

Het hele pand van Kluun Is overigens een lust voor het oog. Dat bewijzen de beelden wel. Hij kocht het pand op 18 december 2000 voor een prijs van 1.542.853,- euro en vestigde er een hypotheek op van 1.756.129,– euro. Een aantal tonnen winst zit er dus nog wel in.

Zelf woont de schrijver niet meer in pand, maar op een schitterende woonboot op de Amstel die hij eind januari voor 817.500,-- kocht