Al zo'n beetje twintig jaar woont onze premier Mark Rutte in een dubbelbeneden huis in het Haagse Benoordenhout. Zin in verhuizen had hij niet, maar want op die vraag antwoordde hij steevast dat hij het daar dik naar zijn zin heeft.

Maar nu eindelijk is de kogel door de kerk en heeft onze premier een luxe penthouse gekocht in het Benoordenhout, dezelfde wijk waar hij nu woont. Het penthouse ligt aan het einde van de van Alkemadelaan en op een steenworp afstand van paleis Huis ten Bosch, waar straks onze koning en koningin gaan wonen.

Het duurt nog wel even wanneer Rutte er kan gaan wonen, want de bouw is pas in 2019 klaar. Voorheen zat in het gebouw de Octrooiraad, een rijksmonument wat nu dus omgebouwd gaat worden tot een wooncomplex.

De koopsom bedraagt 1.350.000,-- euro en is inclusief twee parkeerplaatsen. De woonoppervlakte bedraagt 200 vierkante meter.  Het penthouse is voorzien van een zeer royale living , drie grote slaapkamers en twee badkamers.

De keuken is zeer luxe en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Verder beschikt het over meerdere zeer royale dakterrassen met een prachtig uitzicht over Den Haag. Natuurlijk zal hij later zijn huidige huis te koop zetten.

Een ding is zeker: het penthouse past zeer goed bij zijn ambt als premier. Op zeker dat er uiteraard ook de nodige beveiliging zal worden aangebracht.

Update: De Rijksvoorlichtings Dienst ontkent dat Mark Rutte dit penthouse zou hebben gekocht en ook niet het voornemen heeft dit penthouse te kopen.

Foto's: frisia makelaars