Chateau Meiland mag dan wel zijn deuren weer openen voor gasten, maar Martien kan zicb niet vinden in alle maatregelen die hij van de Franse overheid zou moeten nemen om het veilig te moeten maken voor zijn gasten.

Hij stuurde dan ook naar zijn gasten het volgende bericht. “Beste gasten, Frankrijk heeft besloten om buitenlandse toeristen toe te laten vanaf 15 juni”, begint het bericht hoopvol. Helaas is het verdere verloop van het bericht minder positief.

“Dit betekent voor hotels en horeca een uitgebreide regelgeving om gasten en personeel veilig te houden. Het chateau is niet in te richten om aan deze voorwaarden te voldoen, tenzij wij een halve bezetting zouden realiseren.”

De familie wil geen onderscheid maken tussen wie er wel en niet welkom zijn en besluiten dus alle reserveringen te annuleren. “Om echter geen onderscheid te maken tussen wie we wel en wie niet een zorgeloos verblijf op het chateau kunnen bieden, hebben wij daarom, met pijn in ons hart en na uitgebreid overleg, helaas moeten besluiten alle reserveringen te annuleren.”

De mensen die een aanbetaling gedaan hebben kunnen deze gelukkig wel terugverwachten.

Dat wordt griezelen in de duinen. Zie angstaanjagende video