Dit deed Bauke kort nadat in de media bekend werd gemaakt dat de boerderij van Jasper S. in Oudwoude was verkocht. Hij kreeg hiervoor toestemming van de voorzieningsrechter.

Bekendeburen dook in de stukken en ontdekte dat de verkoopprijs van de boerderij, verkocht aan een boer uit het naburige Engwierum, maar liefst 1.455.000,-- euro bedraagt.

En dat is behoorlijk meer dan de hypotheek die op de boerderij rust. Volgens kadastrale gegevens heeft Jasper S. in juli 2000 een hypotheek op zijn boerderij genomen van 453.780,-- euro.

Een snelle rekensom leert vervolgens dat op basis van deze hypotheek de moordenaar van Marianne Vaatstra een winst heeft gemaakt van iets meer dan 1 miljoen euro.

Dat moet ook bekend zijn geweest bij Bauke Vaatstra die dan ook snel beslag heeft laten leggen op de boerderij, om zijn claim op de moordenaar vast te laten leggen.

Of dit beslag van invloed is op de koop, is nog niet bekend. Het gebeurt wel vaker dat in geval van verkoop, terwijl er sprake is van een beslag, er een schikking tussen partijen wordt geregeld. De levering van de boerderij is overigens uiterlijk op 1 februari 2014 of zoveel eerder of later als partijen zullen overeenkomen!!

foto's: camilleri.nl