Oktober vorig jaar wist bekendeburen te melden dat het kasteel op landgoed Wulpenhorst van Wibi Soerjadi zou worden verkocht middels een gesloten online inschrijving via het veilinghuis Troostwijk. Daarop is te lezen dat men kon bieden vanaf 13 december vorig jaar en de sluitingsdatum 3 februari j.l. zou zijn.

Vervolgens zou men op 21 februari de gunning bekend maken ofwel welk bod is geaccepteerd. Maar nu bijna twee weken na de gunningsdatum is het nog altijd doodstil en is er niets bekend. Bekendeburen nam contact op met de verkopende makelaar van Wibi.

Een woordvoerder liet het volgende weten. 'Het klopt dat het landhuis van onze klant nog altijd niet is verkocht. Het klopt dat 21 februari de gunningsdatum was, maar klant en wij zijn nog in onderhandeling met een aantal bieders.

We hebben ook bieders reeds afgewezen en met een aantal zijn we nog in gesprek. Er is nog geen beslissing gevallen. Zodra dat zo mocht zijn, dan treden we er mee naar buiten toe'. Het lijkt er echter sterk op, dat er geen goede biedingen op tafel liggen.

Anders zou Wibi snel hebben gehandeld. Het lijkt volgens insiders meer op, dat de online inschrijving niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd.