Dat het landhuis van Wibi Soerjadi achterstalling onderhoud heeft is geen publiek geheim meer. De verkopende makelaar laat bijvoorbeeld weten dat het budget voor herstelwerkzaamheden gerust op 600.000,-- euro kunnen worden gesteld.

De verkoop geschiedt op basis van een gesloten online inschrijving . De startdatum is 13 december a.s. en de sluitingsdatum is 20 januari 2017.

De uiteindelijke gunning zal plaatsvinden op 7 februari 2017. Of de verkoop is ingeven door de miljoenen schuld die Wibi Soerjadi zou hebben opgebouwd in de afgelopen jaren is niet bekend. Zelf ontkent hij dit in alle toonaarden.

Het woonhuis van Wibi heeft een woonoppervlakte van maar liefst 2306 vierkante meter en bestaat uit totaal veertig kamers, waaronder tien slaapkamers en twee badkamers. Verder zijn er nog een ontvangstruimte, een fitnessruimte, een diner- en een zitkamer en een biljartkamer met bar. Dit alles is verdeeld over vier woonlagen.

Maar dat het niet allemaal goud is wat binnen blinkt en er zelfs delen er van er verwaarloost bij liggen, maken deze beelden wel duidelijk.