ex PvdA politica Hedy D’Ancona is letterlijk en figuurlijk weer onder dak. Na de verkoop van haar oude grachtenpand in Amsterdam heeft ze een nieuw onderkomen aan de Amsterdamse grachten gevonden. Deze keer betreft het een schitterend loft in een dubbelbreed grachtenpand aan een van de mooiste en meest rustige grachtjes van Amsterdam.

WAAR WOONT HEDY D'ANCONA? IN DEZE SCHITTERENDE LOFT 

Geweldige loft in dubbelbreed grachtenpand op één van de rustigste en mooiste grachtjes van Amsterdam, wereldberoemd om haar ligging aan de voet van de Zuiderkerk. Elke dag wakker worden in een oase van rust in het hart van de stad.

Met de hoge plafonds en alles op 1 vloer ademt de loft een ruimte die je zelden tegenkomt”. Maar het bijzondere is ook dat dit appartement maar zelden wordt aangeboden en een Rijksmonument is. De laatste keer zou volgens de makelaar 25 jaar geleden zijn geweest.

KOOPSOM HUIS HEDY D'ANCONA

Dit moet Hedy D’Ancona ten ore zijn gekomen en geen moment zal ze hebben getwijfeld om dit bijzondere optrekje te kopen. Het stond te koop voor een vraagprijs van 1.295.000 euro. het voormalige PvdA kopstuk kocht het voor een prijs van 1.247.500 euro ofwel met een geringe korting van 47.500 euro. Tevens liet zij er een hypotheek op vestigen van 1,7 miljoen euro.

De hypotheek is opmerkelijk, want ze heeft haar vorige grachtenpand in Amsterdam met miljoenenwinst verkocht. Dit allemaal op haar leeftijd van 86 jaar. Toch wel bewonderingwaardig. Maar wat krijgt ze voor haar geld?

INDELING LOFT

De totale woonopervlakte bedraagt maar liefst 151 m2, en ze heeft verschillende mogelijkheden om buiten te zitten, zowel aan de gracht als in de gemeenschappelijke tuin, waar je heerlijk je eerste kop koffie kunt drinken, wakker kunt worden in het groen en je je buiten de stad waant.

De loft is voorzien van een super grote living met open keuken, ruime slaapkamer aan de achterzijde, grote badkamer met bad, douche, wc en wastafel en separate gasten wc. In totaal heeft deze woning drie entrees, waarvan twee aan de grachtzijde en één naar de tuin, twee bergingen en een gemeenschappelijke fietsenstalling.

Bekende Buren aan de Amsterdamse grachten 

Naast al dit moois valt er ook in de omgeving genoeg te genieten. Zo kan Hedy D'Ancona misschien wel een hapje gaan eten bij TV-kok Hugo Kennis.