Vorig jaar februari jaar werd Dennis van der Geest, voormalig top judoka en nu SBS TV presentator van het programma "Waar is mijn erfenis" zoenend gespot met een vrouw die niet zijn echtgenote is. Foto's hiervan verschenen online. Toen hij hiermee werd geconfronteerd was hij duidelijk:

"Dat is allemaal onzin. Verdriet, dat is wat ik heb! Met mijn gezin en alles wat er nu speelt. We maken een ontzettend turbulente tijd door met elkaar, dus lentekriebels en al dat soort flauwekul spelen helemaal niet bij mij".

Scheiding Dennis van der Geest

Maar niet veel later in het jaar maakt zijn vrouw Zaina op social bekend, dat het huwelijk na 14 jaar voorbij is. De officiele scheiding vindt plaats op 17 juli 2023. Maar uiteraard moet de breuk ook financieel worden geregeld.

Dit gebeurt er met het huis en winkel van Dennis van der Geest na de scheiding

Dennis en zijn vrouw zijn beiden eigenaar van de villa in Bloemendaal, waar zij lief en leed deelden en nog een winkel in Haarlem. Eind vorig jaar hebben zij de verdelingsakte op laten maken bij de notaris.

Dennis behoudt in ieder geval de villa en de winkel. De villa wordt geschat op een waarde van 2,3 miljoen euro. Hij kocht deze voor een prijs van 805.000 euro en liet er in totaal voor 1,9 miljoen aan hypotheek op vestigen.

Zoveel kost de scheiding van de judoka

Dit alles betekent in ieder geval dat Dennis buiten de winkel al 2 ton euro aan zijn vrouw moet betalen wegens overbedeling en wellicht zeker nog een halve ton voor de winkel. Al met al is Dennis zeker drie ton euro kwijt aan de scheiding.

Afgaande op de hypotheekgegevens is dit niet de eerste keer dat Dennis van der Geest verlies lijdt op een huis.