Doordat SIgrid Kaag al vanaf januari dit jaar aan de slag is gegaan als humanitair en wederopbouw coordinator bij de Verenigde Naties., heeft ze haar woning in Den Haafg, die ze in 2021 voor rond de 1,4 miljoen euro kocht, te huur gezet voor een maandelijkse huur van 5850 euro. 

NIEUUWE VRAAGHUUR

Maar op die prijs heeft ze geen huurder weten te vinden. De voormalige D'66 leider en minister van Financien heeft de huur dan ook verlaagd met 350 euro naar 5500 euro per maand. De waarborg is uiteraard ook aangepast naar 5500 euro per maand

INDELING HERENHUIS SIGRID KAAG

De huurder dient ook nog een eenmalige waarborgsom te betalen van 5850 euro. Kaag biedt het overigens gestoffeerd aan. Wat krijgt de huurder nog meer voor zijn geld? De woonoppervlakte bedraagt 325 vierkante meter en in totaal zijn er 11 kamers, waaronder zeven slaap- en drie badkamers, verdeeld over vier woonlagen en een kelder.

BEVEILINGSVOORZIENINGEN

De keuken is luxe en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Zonnen kan in de riante achtertuin van 101 vierkante meter en gelegen op het zuidwesten. Zelf vindt Kaag, door de aanwezigheid van beveiligingsvoorizeningen, o.a .ambassade medewerkers het meest geschikt als huurder.

ENERGIELABEL C

Het herenhuis van Kaag heeft energielabel C. Daat betekent dat het redelijk energiezuinig is en basisisolatie heeft, maar meer energie verbruikt dat de labels A en B. Het pand is beschikbaar vanaf 1 juni a.s. Buurman is overigens Frank Jansen van Frank en Rogier.