VERENIGDE NATIES

Sinds januari van dit jaar is Sigrid Kaag van D'66, voormalig eerste vice premier van kabinet Rutte IV en minister van Financien, senior humanitair en wederopbouw coordinator bij de Verenigde Naties.

MAANDELIJKSE HUUR

Deze zware taak is haar op het lijf geschreven, Haar man is, zoals bekend, Palestijns, een alleen om die reden zal Kaag dit werk met heel haar hart doen. Door deze baan zal ze Nederland gaan verlaten en om die reden heeft ze haar herenhuis, dat ze in 2021 voor rond de 1,4 miljoen euro kocht, te huur gezet voor een maandelijkse huur van 5850 euro.

INDELING HERENHUIS SIGRID KAAG

De huurder dient ook nog een eenmalige waarborgsom te betalen van 5850 euro. Kaag biedt het overigens gestoffeerd aan. Wat krijgt de huurder nog meer voor zijn geld? De woonoppervlakte bedraagt 325 vierkante meter en in totaal zijn er 11 kamers, waaronder zeven slaap- en drie badkamers, verdeeld over vier woonlagen en een kelder.

BEVEILIGINGSVOORZIENINGEN

De keuken is luxe en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Zonnen kan in de riante achtertuin van 101 vierkante meter en gelegen op het zuidwesten. Zelf vindt Kaag, door de aanwezigheid van beveiligingsvoorizeningen, o.a .ambassade medewerkers het meest geschikt als huurder.

ENERGIELABEL C

Het herenhuis van Kaag heeft energielabel C. Daat betekent dat het redelijk energiezuinig is en basisisolatie heeft, maar meer energie verbruikt dat de labels A en B. Het pand is beschikbaar vanaf 1 juni a.s. Buurman is overigens Frank Jansen van Frank en Rogier.