Door een mislukt horeca avontuur in het Spaanse Marbella bleven Gaston Starreveld en zijn vriendin Marisa achter met een huurschuld van rond de ton euro. De eigenaren van het pand willen dat geld graag terugzien van Gaston, maar ontvingen, ondanks beloften, geen euro. Ze spanden een rechtszaak aan en lieten beslag leggen op de villa. Maar nu blijkt de Spaanse wet Mister Postcode Loterij te hebben gered.

Hij heeft namelijk zijn villa in El Rosario, onder de rook van Marbella, verkocht met 'schuldvordering'. De uiteindelijke verkoopprijs lag tonnen onder zijn eerste vraagprijs van 1.395.000,-- euro. Het beslag ligt op de villa, dus is nu de nieuwe egenaar degene die mogelijk de ton euro schuld moet gaan betalen aan de schuldeiser Taco en Els van Lunteren.

Deze constructie is in Nederland niet, maar in Spanje wel mogelijk. Zo vertelt schuldeiser Els; “Gaston heeft de villa inderdaad met schuldvordering verkocht. Het beslag blijft er gewoon op liggen. Dat ligt immers op het huis en niet op de eigenaar. Dat betekent dat de nieuwe eigenaar van de villa van Gaston nu verantwoordelijk is voor de schuld van een ton”. Bekendeburen vraagt aan een Spaanse makelaar waarom een koper zoiets doet”.

“Deze constructie is in Spanje niet ongebruikelijk. De wet staat dit toe.  De nieuwe eigenaar is natuurlijk  niet gek. Waarschijnlijk heeft hij de villa voor een mooie lage prijs kunnen kopen. Worden de schuldeisers in het gelijk gesteld, dan moet hij wel betalen maar dan nog kan het zijn dat de aankoop goedkoop is. Het kan ook zo zijn, dat hij ervan overtuigd is de zaak te winnen of tegen een lager bedrag te schikken. Het is gokje, maar dan lacht hij helemaal in zijn vuistje”. 

Voor Gaston Strarreveld is het belangrijkste dat hij nu verlost is van zijn schuld!