Het Openbaar Ministerie eist een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van negen jaar tegen voetballer Quincy Promes  voor het medeplegen van grootschalige import van cocaïne. De oud-Ajacied zou ‘een cruciale rol’ hebben gespeeld bij de smokkel van twee partijen cocaïne die in januari 2020 in de haven van Antwerpen binnen zijn gekomen.

Quincy Promes nu bij Spartak Moskou

Promes was vanwege ‘voetbalverplichtingen’ bij het Russische Spartak Moskou niet aanwezig bij de zitting.

Vraag is nu overigens of Spartak Moskou hem nog onder contract wil houden als hij hier achter slot een grendel moet of dat hij in Rusland bescherming gaat genieten.

Wat hem overigens sowieso bindt aan Nederland zijn zijn onroerend goed bezittingen waar miljoenen euro's mee gemoeid zijn.

Quincy Promes bezit voor miljoenen aan huizen

In totaal bezit hij 6 objecten die hij in de loop der jaren heeft gekocht voor een totaal bedrag van 5,1 miljoen euro. Op het pand in Utrecht ligt overigens sinds 2021 een conservatoir beslag van 630.000.  

Zoveel winst maakt Quincy Promes met zijn huizen

De huidige waarde van zijn bezittingen zijn opgelopen tot een bedrag van 9,1 miljoen euro ofwel er rust een overwaarde op zijn bezittingen van maar liefst vier miljoen euro.

Inkomsten uit verhuur

Naast het salaris dat Quincy Promes als voetballer verdient geniet hij ook huurinkomsten. Waarschijnlijk zijn alle optrekjes op het huis van Quincy Promes in Abcoude na verhuurd.