Premier Mark Rutte heeft vanmorgen bekendgemaakt dat hij niet alleen stopt als aanvoerder van de VVD, maar helemaal de politiek de rug toekeert.. Hij vond het tijd om het stokje over te dragen

Heeft hij ondertussen zijn schaapjes op het droge of moet Mark gelijk weer aan de bak voor een volle zak vol euro's. Hij staat in ieder geval niet bekend als een spender. Zo vertelde hij zelf al eens o.a. niets om dure spullen te geven, geen penthouse te hebben en voor een relatie eigenlijk geen tijd. En kocht pas een paar geleden een platte TV.

Mark moet dus flink wat geld overhouden en een vette spaarrekening hebben. Hoe rijk is onze premier eigenlijk? Bekendeburen zocht het uit of Mark al miljonair is.

Vast staat dat hij als premier het vorstelijke salaris ontving van 170.000 euro per jaar ofwel zo'n 14.000 euro per maand. Hij woont al jaren in zijn huis in het Haagse Benoordenhout en heeft daar een schamele hypotheek op rusten van tegen de 150.000 euro.

Wellicht dat de hypotheek al voor een groot stuk is afbetaald. Op zijn woning rust een stevige overwaarde. De waarde van zijn woning mag gerust worden geschat op zeven ton  euro. Dat betekent dat er een overwaarde bij verkoop op rust van meer dan een half miljoen euro.

Doordat hij geen gezin of vrouw hoeft te onderhouden, zal hij iedere maand flink overhouden van zijn salaris. Misschien wel een halve ton per jaar.

Wat betekent dit alles? Het vermogen van Mark Rutte mag zeker worden geschat op zo'n 1,5 a 2 miljoen euro. En zeker weten dat hij er een zeer aantrekkelijke baan met een vorstelijk inkomen op hem staat te wachten

Nee, Mark Rutte is dus vrijwel zeker miljonair. en misschien heeft hij nu eindelijk tijd voor een relatie.