Vorig jaar kon iedereen online een bod uitbrengen op het landgoed ' De Wulperhorst' in Zeist van Wibi Soerjadi. Na sluiting zou dan bekend worden gemaakt aan wie de gunning zou worden verstrekt. De data werden enkele malen verschoven, maar uiteindelijk is Wibi tot een deal gekomen met een bedrijf.

Natuurlijk is iedereen benieuwd tegen welke prijs het landgoed/ landhuis is verkocht. Vooraf schatte men de prijs aan de onderkant rond de 2,5 miljoen euro. Maar de werkelijkheid is van een geheel andere orde. Volgens het koopcontract heeft de kleine piano virtuoos 'De Wulperhorst' verkocht voor een bedrag van slechts 1.055.500,-- euro.

En dat terwijl er een hypotheek op rust van rond de 4,5 miljoen euro. Dat is niet het enige , want een paar jaar geleden werd bekend gemaakt, dat Wibi alleen al aan dwangsommen een bedrag van 1.988.000,-- euro moest betalen. Of dat is gebeurd is niet bekend.

Een en ander betekent dat er een enorm gat zit tussen de verkoopsom en aan de andere kant de hypotheek en de dwangsommen van een paar jaar geleden. De verkoop zal dus zeker geen reden tot een feestje zijn.