Vorig jaar werd bekend dat een schuldeiser voor een bedrag van 149.000,-- euro beslag had laten leggen op het pand van cabaretier Youp van 't Hek. Het beslag had alles te maken met een onroerend goed transactie.

Youp had zijn eigen pand, dat al een tijdlang te koop stond, aan de Prinsengracht geruild tegen een pand in de Utrechtsedwarsstraat. Hij betaalde hiervoor de prijs van 1.350.000,-- euro en zette dit pand direct weer te koop.

Uiteindelijk vond Youp een koper die bereid was om voor het optrekje een prijs van 1.175.000,-- euro te  betalen. Het betekende een verlies van 175.000,-- euro, maar van dit verlies heeft Youp, veelvoudig miljonair, niet echt van wakker heeft gelegen. Echter, er zou met de verkoop iets mis zijn gegaan. Youp zou volgens de koper, een advocaat, afspraken niet zijn nagekomen. Gevolg: een conflict.

De twee kwamen er niet uit en de voorzieningsrechter gaf de koper toestemming om voor een bedrag van 149.000,-- euro beslag te leggen op van 't Hek zijn pand aan het Vondelpark. Dit om zijn claim te verzekeren.

In eerste instantie was Youp niet van plan het geld te betalen, maar uiteindelijk zijn de twee er toch uitgekomen want sinds kort is het beslag van het pand van Youp van 't Hek eraf gehaald. Welk bedrag hij uiteindelijk aan de schuldeiser heeft betaald, is niet bekendgemaakt.