Nog maar net is Juice koningin Yvonne Coldeweijer bevallen van zoontje Ted of Heleen van Royen laat haar van de roze wolk donderen. Heleen heeft een boek geschreven over Juice en begrijpt maar niet dat dit niet heeft geleid tot een nationale discussie.

Heleen van Royen: "Maffiapraktijken van Yvonne Clodeweijer"

Dat dit niet is gebeurd vindt zij heel jammer. “Zo’n Yvonne Coldeweijer hanteert gewoon maffiamethoden. Verontrustend", stelt Heleen. En dan gaat ze in een interview met Nieuwe Revu nog verder in op de "maffiapraktijken" van Yvonne.

"Maffiamethoden" van Yvonne Coldeweijer

Hoe dat volgens Heleen precies zit? “BN’ers vertelden me, off the record, na het uitkomen van het boek dat ze weleens iets hebben gezegd over Coldeweijer, en dat meteen erna hun man werd aangepakt. Ook dat is nieuw, dat soort maffiamethoden, ook dat deden de journalisten van roddelbladen niet.”

BN-ers in angst

We moeten de maffia in ons land bestrijden. Ik vind dat heel verontrustend, en ook helemaal niet passen in Nederland. Dus veel BN’ers durven zich niet uit te spreken over het boek uit angst.”

Yvonne en de angst voor haar kan volgens Heleen, die zelf overigens ook op een zwarte lijst staat, leiden tot maatschappelijke ontwrichting. “Die methoden van het chanteren met informatie worden steeds meer gekopieerd, tot en met middelbare en zelfs lagere scholen waar kinderen elkaar chanteren met het online gooien van filmpjes. En dat normaal lijkt te zijn geworden.”

Het moet volgens Heleen direct stoppen, maar of Yvonne dit zal gaan doen lijkt niet echt voor de hand te liggen of.......

Overigens kan Yvonne Coldeweijer in een mooie omgeving bijkomen van deze kritiek, want zij kocht recent dit prachtige herenhuis.