Onze dieetgoeroe heeft haar penthouse aan de Herengracht in Amsterdam, dat deel uitmaakt van het grachtenpand "Wapen van Maastricht", verkocht voor 1.555.000 euro, twintig duizend euro onder de vraagprijs,

Winst huis Sonja Bakker

Zelf kocht Sonja het penthouse in 2016 voor een prijs van 1,3 miljoen euro en betaalde dit met eigen geld. Ze maakt dus een winst van 255.500 euro. Niet mis.

Indeling penthouse Sonja Bakker

De koper krijgt een penthouse met een woonoppervlakte van 163 vierkante meter. Totaal telt het optrekje vijf kamers, waaronder drie slaap- en twee badkamers, verdeeld over twee woonlagen.

De open luxe keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, een dubbele wijnkoelkast en ook nog eens een kookeiland. De woonkamer beschikt over vier zeer brede ramen, zodat je een prachtige uitzicht op de gracht hebt.

Het pand is overigens een Rijksmonument. Uiteraard ontbreekt ook het riante dakterras niet met fantastisch uitzicht over het centrum. Tot voor kort woonde haar vriend Barry van Suijdam in dit penthouse. Hij stond hier in ieder geval ingeschreven.

Verzacht dit de hoofdpijn?

Of Barry door de verkoop hoofdpijn heeft weten we niet. Wel weten we dat Sonja Bakker door de mislukte verkoop van haar hotel flinke hoofdpijn had. Hopelijk verzacht dit resultaat de pijn.

Waar woont Sonja Bakker?

Zelf woont Sonja alweer een tijdje op Ibiza. Wat ze daar doet is niet helemaal bekend. Wel weten we dat haar tijden als dieet-goeroe achter haar liggen.