Richard de Mos is de oprichter en Groep de Mos/ Hart voor Den Haag en zijn partij is de grootste van Den Haag. Hij werd in april vorig door de rechtbank vrijgesproken voor ambtelijke omkoping en lid te zijn van een criminele organisatie. Helaas voor hem is het OM in hoger beroep gegaan, maar wederom is de Mos in hoger beroep vrijgesproken

In het programma Vandaag Inside vertelde hij recent dat de hele zaak hem ongeveer een ton euro heeft gekost. De helft kwam,volgens zijn eigen zeggen, van donateurs en de rest moet hij toch echt zelf op tafel leggen.

VRAAGPRIJS

Ook vertelde de Haagse politicus dat hij de angst had zijn huis te koop te moeten zetten, om de kosten te kunnen ophoesten. En dat heeft hij dan ook gedaan. Hij zette, min of meer gedwongen, zijn woning in de Haagse Vruchtenbuurt te koop voor een vraagprijs van 695.000 euro.

WINST

Zelf kocht hij de woning in 2009 voor 330.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van iets meer dan 574.000 euro. De woning is verkocht en de Mos pakt daarmee, uitgaande van de hypotheek, een winst van 121.000 euro. Nu kan hij kosten de rechtszaken betalen en hij houdt nog een beetje geld over.

INDELING

De koper krijgt een leuk huis met een woonoppervlakte van 127 vierkante meter. Het aantal kamers bedraagt zes, waaronder vijf slaapkamers een 1 badkamer, verdeeld over twee woonlagen plus een zolder. De badkamer is o.a. voorzien van een bubbelbad.

De keuken is luxe en voorzien van diverse inbouwapparatuur. De achtertuin ligt op het noordwesten en is 63 vierkante meter groot.