Het kan niet anders dan dat dit een drama betekent voor zangeres Laura Fygi en haar man. Al jarenlang probeerden zij een koper te vinden voor hun Engelse landhuis in het plaatsje Hollandsche Rading.

Ooit begonnen zij met een vraagprijs van iets onder de twee miljoen euro. Prijsverlaging op prijsverlaging volgden, maar het mocht niet baten. De laatste vraagprijs bedroeg 1.250.000 euro.

Al vanaf 2012 lag er een executoriaal beslag van de bank op het landhuis en blijkbaar wil de bank nu geld zien. Het landhuis gaat namelijk naar de veiling.

Tot en met 1 september 24.00 uur mag er een onderhands bod worden gedaan en anders kun je bieden op 16 september a.s. vanaf 9.30.

Zelf kochten Laura en haar man het landhuis in 2000 voor 1,3 miljoen euro en lieten er een hypotheek op vestigen van 1,6 miljoen euro. De opbrengst op de veiling zal vrijwel zeker niet genoeg zijn om de hypotheek terug te kunnen betalen.

Dat betekent niet meer en niet minder dat Laura en haar man vrijwel zeker met een grote restschuld achter zullen blijven. Een drama natuurlijk, die je niemand toewenst.

Hier het bewijs van de veiling