Matthijs van Nieuwkerk heeft een verrassende keus gemaakt door een prachtig dubbel bovenhuis te kopen in Den Haag, vlakbij o.a. het Vredespaleis en Paleis Noordeinde. Het pand staat op alleen zijn naam. Van vriendin Martha Riemsma is geen spoor te bekennen in de koopakte.

Matthijs betaalde 1.105.000 euro bij een vraagprijs van 1.150.000 euro.. Hij heeft dus een korting bedongen van 45.000 euro. Tevens heeft Matthijs er een hypotheek op laten vestigen van 1.250.000 euro.

Voor dit geld is hij nu eigenaar van dit prachtige dubbele bovenhuis met een totale woonoppervlakte van 147 vierkante meter. Het aantal kamers bedraagt zeven, waaronder drie slaap, 1 eetkamer en twee badkamers.

Dit alles verdeeld over twee woonlagen. De zeer ruime woonkeuken is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur plus een kookeiland. De openslaande deuren van de keuken komen uit op een riant dakterras.

Het optrekje is voorzien van vloerverwarming en een domotica systeem. Tot voor kort woonde Matthijs met Martha in zijn woonboerderij in Eefde, nadat hij de woning in Amsterdam aan zijn vrouw Karin Munster toebedeelde na de scheiding.

In de straat waar Matthijs heeft gekocht woonde jarenlang de ouders van prinses Laurentien