Op 16 november 2023 is het huis van voetballer Mohamed Ihattaren geveild. Dit leverde een enorm verlies voor het geplaagde voetbaltalent op. Wij hebben het bewijs van de opbrengst van de executieveiling en foto's van het geveilde huis van Mohamed Ihattaren. Wat is er aan de hand en hoeveel verlies leidt de man?

Waarom werd het huis van Mohamed Ihattaren geveild?

Zoals wij al eerder meldden weigerde het voetbaltalent zijn openstaande vorderingen bij het waterschap en bij een meubelzaak te betalen. Hierop hebben beide partijen executoriaal beslag gelegd. Hoewel de schuld van in totaal zo'n 5.000 euro in het niet valt bij de waarde van het huis heeft Ihattaren niet betaald. Uiteindelijk zat er klaarblijkelijk niets anders op het huis te veilen om de schuldeisers van de opbrengst te kunnen betalen.

Zoveel verliest Mohamed Ihattaren na de gedwongen veiling van zijn huis

De veiling is qua prijs op een drama uitgelopen. Het huis is afgemijnd op een prijs van 740.000 euro. Dat is te zien in onderstaande link naar het verkoopresultaat.

ZIE HIER DE PRIJS DIE HET OP DE VEILING HEEFT OPGEBRACHT

Zelf kocht de voetballer het huis voor 952.000 euro. Hij heeft nog wel geprobeerd zijn optrekje te verkopen maar dat is niet gelukt.

Het verlies is nu dus uitgekomen op 212.000 euro en dat terwijl de schuld maar zo'n 5.000 euro bedroeg. Droevig natuurlijk. Nu zal Mohamed er niet van wakker liggen, want op zijn bankrekening staan vrijwel zeker een aantal miljoenen euro's.

Meer 'voetbal-beslagen'

Hoewel het zeldzaam is dat een huis met zo'n waarde verkocht wordt voor zo'n (relatief) kleine schuld is het minder uniek dat voetballers na hun loopbaan een beslag op hun huis voor de kiezen krijgen. Zo was er in 2022 een pijnlijk beslag voor een ex-international.