Drievoudig Olympisch kampioen Irene Schouten stopt met schaatsen, om wat zij noemt te kunnen beginnen aan een "nieuwe levensfase". Irene geeft aan na 15 jaar topsport andere dingen te willen doen in haar leven. De topsport heeft volgens haar eigen zeggen haar gewone leven teveel beperkt. Ze heeft nu tijd om aan haar huis in Huizen te besteden.

Dit is het huis van Irene schouten

Een van de dingen die zij aan het doen is, is het bouwen van haar droomhuis in het Noord Hollandse plaatsje Hoogkarspel. Deze woning kocht ze samen met haar man Dirk Jan Mak voor een bedrag van 470.000 euro. Ze betaalden het huis met eigen geld.

In eerste instantie dachten zij dat het huis een beetje moest worden verbouwd, maar dat bleek helaas niet het geval te zijn. In plaats van verbouwen, moest de woning helemaal worden gesloopt en opnieuw worden gebouwd.

Het huis bleek namelijk o.a. niet op heipalen te staan en ja dat kan natuurlijk niet. Voordeel is wel dat Irene en haar man nu een eigen droomhuis kunnen bouwen. Daar zijn zij op dit moment druk mee bezig.

Topschaatster verkoopt haar huis

Naast Irene Schouten is er nog een schaatskampioene die recent haar schaatsen aan de wilgen hing en zich op de huizenmarkt stort. We hebben het dan over Ireen Wurst. Omdat zij een prachtige villa kocht in Oranjewoud verkocht ze haar oude huis. Of de winst genoeg is voor de inrichting van haar villa lees je in dit artikel over de eengezinswoning in Groningen van Ireen Wust.